VASTE ACTIVITEITEN

Nu het dorp zo’n mooi gebouw als It Werflân als ontmoetingsplek heeft, wil de Stichting Dorpshuis hier volop gebruik van maken door sociale activiteiten te organiseren. 

Er is al een aantal vaste activiteiten gepland, die sommen we hieronder op. Houd daarnaast de agenda in de gaten voor alle activiteiten! 

Huiskamer open
De huiskamer in It Werflân is geopend op tijden dat het dorpshuis activiteiten organiseert.  De dorpshuis-vrijwilligers staan dan klaar om een kopje koffie of thee te schenken. Jong en oud zijn welkom!

Hieronder staan onze vaste activiteiten. dat wil zeggen dat deze activiteiten doorlopend, met soms een tussenstop, plaatsvinden. Daarnaast organiseren we andere activiteiten, zoals workshops, een filmavond, kinderdisco, enz.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Senioren in beweging
Bewegingslessen voor senioren op maandagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur.  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Naamloos-10.pngInloop vanaf 14.30 uur. U kunt gewoon een keer langskomen of u aanmelden via het e-mailadres dorpshuis@itwerflan.nl of telefonisch bij Hennie Meppelink: 06 – 12561978. Daar kunt u ook informatie vragen over de data waarop de lessen plaatsvinden.
betaalt €3,– per keer, incl. een kop thee.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Mei-elkoar – woensdagochtend 9.30-11.30 uur 
Woensdagochtend organiseert de werkgroep Mei-elkoar een activiteitDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Naamloos-11.pngen de woonkamer, in de vorm van een praatje, gezelligheid, een kopje koffie en een activiteit.
De toegang is gratis, tenzij anders vermeld. Je betaalt je eigen consumpties.

Vraag en aanbod:
Mocht u hulp nodig hebben voor het een of ander of wilt u een ander tot hulp zijn op de een of andere manier, bel dan één van onze werkgroepleden.
Onze telefoonnummers:
Anneke Gjaltema: 342073 – Metsje Keuning: 341378 
Graag “oant sjen” op de koffiemorgens!

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

NIEUW!!!!!
Vanaf oktober 2022
Eerste woensdag van de maand 20.00-22.00 uur
Fotoclub, omdat fotograferen leuk is, maar het nog
leuker is om je foto’s te delen met mede hobbyisten.
Elke 1e woensdag van de maand is iedere liefhebber van fotografie welkom. Ongeacht met welke camera of mobiel je fotografeert. Samen proberen we onze fotografische vaardigheden te verbeteren.

Fotograferen met een bepaald thema is onderdeel van de bijeenkomsten. Op deze manier zie je diverse creatieve foto’s voorbij komen die je verschillende inzichten zullen geven.
“Door stimulans en vooral gezelligheid wil ik fotograferen nog leuker maken.”
Lijkt het je leuk stuur dan een mail  naar bettyhoekstra7@gmail.com.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x 

NIEUW!!!!! 
Vanaf oktober 2022
Laatste woensdag van de maand woensdag 20.00-22.00 uur
Spelletjesavond 
Vindt je het ook leuk om spelletjes te doen, maar wil je dat wel eens met iemand anders doen? Kom dan de laatste woensdag van de maand naar It Werflân. Tussen 19.30 en ± 22.00 uur spelen we traditionele spellen zoals yahtzee, rummikub, mens erger je niet, sjoelen maar kun je ook nieuwe, moderne spelletjes leren kennen en spelen zoals Ticket to ride, Fase 10, Qwixx, Beverbende, Kolonisten van Catan. Je kunt natuurlijk ook zelf een spel meenemen.
Voor elk wat wils.
Op de avond zelf kies je het spel dat je wilt spelen, samen met de andere aanwezigen.
Laat je weten dat je komt via dorpshuis@itwerflan.nl?

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Mama Cafémaandelijks, 09.30-11.30 uur
Mama Café is een ontmoetingsplek voor moeders en hun kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Ook vaders, grootouders, zwangeren en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Terwijl de kinderen gezellig spelen, kunnen collega-moeders ervaringen uitwisselen onder het genot van een kopje koffie/thee… Toegang is gratis, alleen voor de koffie en thee moet er betaald worden.

Houdt de Facebook pagina van het Mamacafé in de gaten voor de data, thema’s of extra activiteiten zoals knutselen, dansen of een spreker.

Er wordt ook gecommuniceerd via een Whatsapp groep. Wil je deelnemen in deze groep of heb je vragen, neem contact op met Betty Jansma 0650972340.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Yoga – donderdagavond
Donderdagavond zijn er yogalessen. Wil je hieraanDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Naamloos-12.pngmeedoen? Je kunt je melden via e-mailadres dorpshuis@itwerflan.nl of telefonisch bij Hennie Meppelink 06 – 12561978 voor informatie over de data, tijden,  groepsindeling en de kosten.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

VrijMiBo – elke eerste vrijdag van de maand 16.30 – 18.30 uur
Gezellig het weekend inluiden kan op onze VRIJdagMIddagBOrrel. Deze vindt elke eerste vrijdag van de maand plaats van 16.30 – 18.30 uur. Kom gezellig borrelen met je dorpsgenoten!
Uw gastvrouwen zijn dan Metsje Keuning en Anneke Gjaltema.

Soms kan er na afloop samen worden gegeten. Wanneer dit kan wordt bekend gemaakt via de flyer die 2x per jaar huis-aan-huis wordt verspreide, via de social media en via deze website (activiteiten).