25e Rottefalster Sjong & Muzykjûn

Afgelopen vrijdagavond 10 november was het dan zover: de 25e editie van de Rottefalster Sjong- en Muzykjûn!

Voor de 1e pauze waren er optredens van SaSawat, Iris Bosma, Foeke van Bruggen en de Piipegaeltsje Sjongers. Na een korte pauze zetten de VoortVarende Vrouwen het gezang voort met als thema Winterwille:

Vervolgens beklommen Klaas Kloosterman en Rinse Jan het podium. Daarna werd het podium vrij gemaakt voor Op Streek met wereldmuziek, met na hun The Young Bunch. Na dit spetterende optreden werden de organisatoren Ja-Pi-Jo, oftewel Jan Bron en Joke van der Zwaag op het podium geroepen en in het zonnetje gezet voor de organisatie van 25 jaar Rottefalster Sjong & Muzykjûn. 

Nog een kleine pauze met een heerlijke warme snack en toen volgde het  verrassingsoptreden van de Groningse Bluegrassband. Deze Bluegrassband bestaat al ruim 27 jaar en sloot met een prachtig optreden 25 jaar Ja-Pi-Jo af. Het optreden van deze band werd mede mogelijk gemaakt door een schenking van de Compagnons. Een cadeautje voor ons allemaal, wat super goed in de smaak viel. Het doek is gevallen en er wordt al druk gespeculeerd over een soortgelijk vervolg.

We kijken terug op een geslaagde en gezellige avond, vol muzikaal talent!